Avelsnyheter, Dressyr
21 maj 16:40

Mitt i sorgen: OS-ryttare till Bonhomme

RyttarsamarbeteGestüt Bonhomme förlorade nyligen sin frontfigur Rebecca Gutman efter en kort tids sjukdom. Nu meddelar det välkända stuteriet att man funnit någon som kan föra Rebeccas hästvänliga filosofi vidare med sikte mot större uppgifter.

Mitt i sorgen: OS-ryttare till Bonhomme
Simone Pearce rider Dancier Gold på unghäst-VM i fjol. Foto: Pernilla Hägg

För bara någon vecka sedan meddelade tyska Gestüt Bonhomme att stuteriets starka kvinna Rebecca Gutman gått bort efter en kort tids sjukdom. Nu kommer ett ljus i mörkret – på Facebook berättar stuteriet att den australiska OS-ryttaren Simone Pearce ansluter sig till teamet.

”Vi glädjer oss verkligen åt att ha hittat någon som kan föra Rebeccas visioner vidare i hennes anda.” Det skriver Gestüt Bonhomme och berättar historien om hur Simone Pearce föddes på en boskapsfarm i den australiska vildmarken – och sedan gick från ”cowgirl” till dressyrryttare med mästerskapsambitioner.

Började hos Helgstrand

Eftersom dressyr inte är någon stor sport i Australien bestämde sig då 19-åriga Simone Pearce för att åka till Europa där hon började sin karriär hos Helgstrand Dressage 2010. Efter det red hon hingstarna hos Gestüt Sprehe i fyra år och med hingsten Destano deltog hon i OS i Tokyo.

Silverplatsen i Aachens femstjärniga Grand Prix Special och hennes australiska dressyrrekord på 81,38 procent i Grand Prix Kür i Budapest är några av karriärens höjdpunkter. Hon har också hyllats som en unghästryttare av rang, och som sådan har hon även lotsat ett flertal hästar genom unghäst-VM i dressyr.

”Vi är så glada och tacksamma över att tillsammans med Simone få fortsätta leva upp till Rebeccas filosofi och kanske även förverkliga Simones stora OS-dröm”, skriver Gestüt Bonhomme. ”Lyckligtvis fick Rebecca lite tid att se fram emot detta spännande samarbete.”

Gestüt Bonhomme är känt för hingstar som Morricone, Cadeau Noir, Maracana, Fiderdance, Grey Flannel och Zinedream. Stuteriet grundades 1987 av Rebeccas mamma Evelyn Gutman och Rebecca var känd för sin hästvänliga filosofi. Hon ville visa att toppsporten fungerar bäst när den baseras på anpassad träning och respekt för hästen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden