Ridsportpodden
5 februari 2017 09:00

Podd: Veterinären om vintervila på bästa sätt

Nu är Ridsportpodden äntligen tillbaka med årets första avsnitt. Den här gången träffar vi en erfaren hästveterinär som ska svara på varför det är så viktigt att vi vintervilar våra hästar.

Podd: Veterinären om vintervila på bästa sätt

Andrea Berlin har åkt till Löberöds hästklinik för att hälsa på hos veterinär Lisa Lidbeck som bland annat har tagit hand om våra svenska tävlingshästar under OS resan till Rio. 
I avsnittet kommer vi bland annat få svar på vad som händer med hästarnas muskler och kondition under en återhämtningsperiod, men också hur vi ska lägga upp foderstaten för att inte riskera kolik. Lisa svarar också på om vad man bör vara uppmärksam på hos sin häst, när på året det är optimalt att vaccinera och om det går att vila bort en mindre ”känning” eller om en antiinflammatorisk behandling måste till.

Det blir också massor av andra tips hur vi ska lägga upp en rimlig plan för våra hästar så de håller sig så friska som möjligt under hela året. Missa inte detta inspirerande avsnitt som passar såväl tävlingsryttare som hobbyryttare!

Lyssna på Ridsportpodden i spelaren ovan eller via Acast eller Itunes. Vill du höra Ludwig, Jana, Patrik eller någon annan ridsportprofil? Missa inte de tidigare avsnitten av podden som finns samlade här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden