Fälttävlan
28 augusti 2019 14:33

Mycket står på spel vid EM i fälttävlan

EM FälttävlanNu är de svenska fälttävlansryttarna på plats i Luhmühlen och i kväll invigs EM, ett mästerskap som är mycket viktigt för svensk fälttävlan. Sverige har inte bara ett EM-silver att försvara, utan rider också för en lagplats i OS i Tokyo.

Mycket står på spel vid EM i fälttävlan
Louise Romeike är en av de svenska ryttarna i EM. Foto: Eventingphoto

På onsdagseftermiddagen sker den första besiktningen av hästarna, och därefter publiceras startlistorna för dressyren, som rids torsdag och fredag.

Ett gediget startfält finns på plats. I ett pressmeddelande beskriver FEI tävlingen som ett slag mellan titaner. Ingrid Klimke, regerande Europamästare, har hemmaplan och tävlar med SAP Hale Bob, och hennes landsman Michael Jung har säkert inget emot en fjärde EM-seger.

Regerande lagmästare i såväl EM som VM är Storbritannien, som kommer med bland andra årets Badmintonvinnare Piggy French på Quarrycrest Echo, och Kristina Cook, som fyller 49 år under EM och kommer till start med Billy the Red.

190828 Fredrik Bergendorff Fotoeventingphoto
Förbundskapten Fredrik Bergendorff leder det svenska laget i Luhmühlen. Foto: Eventingphoto

Världstvåan Oliver Townend och Pippa Funnell, också från Storbritannien, blir ytterligare två ryttare att räkna med i toppstriden.

I lagtävlingen kommer 13 nationer till start. Förutom Sverige, som har ett EM-silver från 2017 att försvara, kommer bronsmedaljören från 2017 Italien, samt Österrike, Belgien, Finland, Nederländerna, Polen, Spanien, Schweiz, Irland, Storbritannien, Frankrike samt värdlandet Tyskland med lag.
Dessutom startar individuella ekipage från Tjeckien, Danmark, Ungern och Norge.

Förutom medaljerna tävlar de lag som ännu inte är kvalade till OS i Tokyo om platser dit. De två främst placerade nationer som ännu inte har kvalat vinner dessa OS-biljetter. Storbritannien, Irland, Frankrike och Tyskland kvalade till OS i samband med VM 2018.

Svenska ekipage:
Ebba Adnervik/Chippieh
Malin Josefsson/Golden Midnight
Niklas Lindbäck/Focus Filiocus
Philippa Magnusson/Cesar
Louise Romeike/Waikiki
Ludwig Svennerstål/El Kazir SP

Länk till tävlingens hemsida

FEI:s sändningar från fälttävlans-EM

Läs mer om den svenska EM-truppen

Svt sänder terrängen på lördag från kl 9.40 samt hoppningen med start söndag kl 10.50

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden