Fälttävlan
27 juli 2019 16:32

Sverige tappade ledningen efter terrängen

Nations CupSverige jagar poäng i Nations Cup-serien och OS-kval i irländska Cappoquin. Efter dressyren ledde Sverige och det började bra med en säker nolla för Ludwig Svennerstål. Men det slutade med att Sverige föll till en tredje plats efter terrängen.

Sverige tappade ledningen efter terrängen
Ludwig Svennerstål gick ut första av alla i Nations Cup-terrängen. Arkivbild: Roland Thunholm

Sverige leder den fyrstjärniga Nations Cup både i lag och individuellt inför lördagens terräng.

Svenska lagryttaren Ludwig Svennerstål gick ut allra först i startfältet tillsammans med 12-årige Balham Mist och fick den stora banan att se enkel ut. Ekipaget satte en säker nolla på hinder och var dessutom inom tiden.

För det svenska laget gjorde individuella ledaren Therese Viklund/Viscera en stark runda på hinder. Ryttaren balanserade det 11-åriga stoet utmärkt genom banan där hindren och frågorna kommer tätt. Viscera tog lite extra tid på sig mellan en del hinder och trots att det syntes att ryttaren försökte jobba in tiden blev det en hel del straff för tiden, 12,8, och ekipaget tappade sin ledning, liksom Sverige.

Svenska lagryttaren Viktoria Carlerbäck/Zlatan var också felfri på hinder efter en stark runda, men fick 7,2 straff för tiden.

Johan Lundin/Mind Me var sista svenska lagryttare ut och det blev felfritt över hinder men 1,2 straff för tiden.

Efter terrängen är Ludwig bästa svensk på en sjundeplats med 31,5 straff. Johan ligger nia på 33,6 straff, Viktoria på 18:e plats med 37,9 straff och Therese på 19:e plats med 40,2 straff.

Individuell ledare är Sam Watson, Irland, på Imperial Skye. Nya Zeeland leder Nations Cup på 94,9 straff, Irland ligger tvåa  på 99,5 straff och Sverige på tredje plats med 103 straff.

Individuella intressanta svenska starter var bland annat Sofia Sjöborg/DHI Mighty Dwight, som låg trea inför terrängen. Det blev felfritt över hinder i terrängen, men med 18 straff för tiden dalar ekipaget rejält i resultatlistan.

Liveresultat

Lagresultat

Startlista

Följ terrängen via FEI-tv.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden