Sverige
24 augusti 2018 12:53

Nej till extra stöd till ridskolorna

FoderbristRegeringen kommer inte att ge svenska ridskolor något extra stöd för att klara de höjda foderkostnaderna efter sommarens torka.

Nej till extra stöd till ridskolorna
Det råder grovfoderbrist i hela Sverige, och den pågående halmskörden ser ut också ut att bli mindre än normalt. Detta har bland annat drabbat ridskolorna hårt. Arkivbild

För en tid sedan skrev riksdagsledamoten Lotta Finstorp (M) en skriftlig fråga till socialminister Annika Strandhäll. Finstorp frågade om möjligheten att ge ett utökat LOK-stöd till ridskolor som i flera fall har drabbats av högre foderkostnader efter sommarens torka.

På fredagen kom svaret och Annika Strandhäll säger nej i ett uttalande som är publicerat på regeringens webbplats. ”Vårens och sommarens extrema torka har fått konsekvenser för stora delar av samhället och regeringen följer utvecklingen nära. Jag ser emellertid inte tillräckliga skäl för att inom ramen för den statliga idrottspolitiken agera särskilt gentemot ridsporten” skriver ministern.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden