Avelsnyheter
12 september 2020 08:15

Nelson Pessoa slutar med avel – säljer hästarna

Hästar till saluVid 84 års ålder slutar hopplegenden Nelson Pessoa med sitt avelsarbete och säljer sina hästar. Men han fortsätter coacha ryttare.

Nelson Pessoa slutar med avel – säljer hästarna
Nelson Pessoa säljer 13 hästar – men fortsätter träna ekipage. Arkivbild från 2018. Foto: Roland Thunholm

Nelson Pessoa slutar nu, vid 84 års ålder, med avelsverksamheten med en auktion. Hans verksamhet har byggt på att se möjligheter när de kommer, som att fånga upp ston som han ridit en gång i tiden när de ska pensioneras, och att matcha dem med hingstar som stått i stallet. Bland hästarna märks Galoubet, Baloubet du Rouet och Canturo. Vissa ston har lämnat sina spår, som Quick Star. Det rapporterar horsetalk.co.nz.

Den 14 och 15 september går Pessoa Auction av stapeln. Det är en hel radda med lovande hästar som bjuds ut. Men för Nelson Pessoa handlar det om mer än pengar.
– Under min karriär har jag alltid varit intresserad av avel. Jag älskar alla de här hästarna, utan undantag, så jag vill inte sälja dem till varje pris utan vill snarare sälja till rätt person. Det skulle vara underbart om var och en av dem matchades rätt, att de tävlade i OS och Grand Prix framöver, säger Nelson Pessoa enligt videon som marknadsför auktionen.

Nelson Pessoa har tävlat över hela världen under 40 års tid. Sedan han slutade rida har han tränat andra ryttare – något 84-åringen inte tänker sluta med.

Läs också: Ljuva minnen från tidiga GHS – fin läsning, med bild på liten Rodrigo som pussar pappa Nelson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden