Avelsnyheter
31 maj 2021 16:34
Ridsportplus

Noelle högst bedömd på Gotland

Ungponnytest SjonhemVid SWB Gotlands unghästbedömningar i Sjonhem arrangerades även ungponnytest. Högst bedömd bland dessa blev 3-åriga ridponnystoet Noelle (e Simberg Superman).

Noelle högst bedömd på Gotland
3-åriga ridponnystoet Noelle blev högst bedömd i Sjonhem. Foto: Pia Andersson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

SWB Gotland arrangerade ungponnybedömningar i Sjonhem under lördagen, där två 3-åringar visades vid 3-årstest och en 4-åring vid kvalitetsbedömning. Representerade raser var gotlandsruss, connemara och svensk ridponny. Madeleine Beckman dömde exteriör och gångarter, och Mikael Nolin löshoppningen.

Ingen ponny kom för dagen upp i de poäng som behövdes för utmärkelse.

Högst bedömd bland 3-åringarna i både gångarter och hoppning blev Noelle (ASRP sto e Simberg Superman-Lambourgini, uppf/äg Liz Hardingz Franzén). Noelle belönades med åttor för såväl typ och huvud/hals/bål samt en sjua på benen. För gångarterna blev det nio på skritt och åtta på trav, sedan var det en sexa på galoppen som drog ned båda betygen. Totalt blev det 46 poäng som gångartstalang, och med 7-8 i hoppsiffror blev det 44 poäng som hopptalang.

Vid kvalitetsbedömningen startade gotlandsrusset MicMac (sto e Arn de Gothia-OkiDoki, uppf/äg Marita Havdell), som belönades med sjuor rakt igenom vid de uppsuttna gångarterna och 7-8 i hoppsiffror. Totalt blev det 7,2 poäng som gångartstalang och 7,5 poäng som hopptalang för MicMac.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden