Dressyr
3 november 2020 10:03

Nordbor tar jättekliv på dressyrrankningen

RankningÅt dressyrdrottningen Isabell Werth finns som vanligt inte mycket att göra när det gäller att sitta ohotad på tronen. Men på den nya världsrankningen i dressyr har två av våra grannländers ryttare klättrat rejält.

Nordbor tar jättekliv på dressyrrankningen
Carina Cassøe Krüth och Heiline's Danciera står för månadens raketklättring på världsrankningen. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Tyska Isabell Werth ligger kvar som etta och tvåa med Bella Rose och Weihegold, följd av landslagskollegan Jessica von Bredow-Werndl och TSF Dalera.

Även Patrik Kittel, som är fortsatt bästa svensk på rankningen, är kvar på plats 15 med Well Done de la Roche. Strax bakom ligger Therese Nilshagen på plats 17 med Dante Weltino.

Nordiska ryttare klättrar

För dansk del har man tre ekipage med i topp tio, med Cathrine Dufour på sina hästar Bohemian och Atterupgaards Cassidy som sexa och sjua, samt Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Zack på tionde plats. Men där bakom har Carina Cassøe Krüth tagit ett jättekliv – från förra månadens rankning som 209:a i världen, till att nu vara 38:a. Anledningen är fina resultat med 9-åriga stoet Heiline’s Danciera på världscuptävlingarna i Vilhelmsborg nyligen.

För Finland blev det också en rejäl klättring på den nya rankningen, då Henri Ruoste tog sig från plats 122 till ny 48:a med sin Kontestro DB. Ekipaget har haft framgångar på fyrstjärniga tävlingar i Tyskland de senaste veckorna. Enligt Dressage-News debuterade ekipaget internationell Grand Prix i februari i år.

Världsrankningen i dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden