Dressyr
29 september 2020 21:51

Svenskar i internationella hetluften i Hagen

InternationelltPå dressyrsidan har de svenska landslagsryttarna inte gjort några starter på internationella tävlingar på länge, och särskilt inte mot rejält motstånd. I helgen gav sig Therese Nilshagen ut på årets första riktiga utmaning med sin Dante Weltino.

Svenskar i internationella hetluften i Hagen
Therese Nilshagen och Dante Weltino startade internationellt senast i Friends Arena - men i helgen var det dags för comeback. Foto: Roland Thunholm

Senast Therese Nilshagen tävlade internationellt med sin topphäst Dante Weltino var i Top 10-finalen under Sweden International Horse Show i december 2019 – därefter kom coronapandemin i vägen. Men i helgen var det så äntligen dags att lufta hingsten mot internationellt motstånd på tyska Hagens fyrstjärniga tävlingar, något som resulterade i en femteplats i Grand Prix som bäst.

Ekipaget belönades med nästan 76 procent, med nior för bland annat den ökade galoppen och en av piruetterna. Mycket har förändrats under 2020, men i dressyrtoppen är det sig likt – i Hagen var världsettan Isabell Werth oslagbar i både Grand Prix och Grand Prix Special med DSP Quantaz, före landsmanninan Jessica von Bredow-Werndl med sin Zaire-E. I GPS var Therese Nilshagen sjua av de 15 till start.

Unga svenska ryttare på plats

Även Christina Pantzar startade i Grand Prix-klasserna med Silencium 2. Bland juniorerna red Amanda Lindholm hem placeringar på Rozette under samtliga tre tävlingsdagar.
– Jag är jätteglad att vi kunnat visa framfötterna i så hård konkurrens, säger Amanda till Ridsport efter helgen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden