Dressyr
24 september 2015 16:32

Nu är hon tillbaka på banan

Italienska toppryttaren Valentina Truppa gör snart comeback efter sin skallskada. Hon missade EM, men siktar istället på italienska mästerskapet första helgen i oktober.

Nu är hon tillbaka på banan
Nu är Valentina Truppa tillbaka på banan. (Arkivbild)

Läget var allvarligt efter Valentinas Truppas olycka då dressyrryttarens 7-åriga Hotpoint di Fonteabeti slog över på tävling. Sedan olyckan i juni har hon gjort stadiga framsteg och i slutet av juli bekräftade läkarna att Valentina var helt återställd efter sin skallskada.
Likväl fick hon inte tillåtelse av läkarna att rida EM dit hon var uttagen. Nu rapporterar Horse and Hound att Valentina laddar för comeback nästa helg på italienska mästerskapen, då med VM-hästen och tilltänkta EM-partnern Fixdesign Eremo Del Castegno.
– Jag kommer att vara mer fokuserad än någonsin och vilken placering som helst kommer att bli en seger för mig, säger hon till tidningen.

Valentinas far och tränare Vincenzo Truppa berättade för Horse and Hound om olyckan:
– Hon red en ung häst som blev rädd för några funktionärer som fortfarande var inne på tävlingsarenan när det var tänkt att hästen skulle in. Hästen reagerade genom att snurra runt och slog över, och Valentina föll av. Lyckligtvis skyddade hjälmen basen av skallen, men det blev ett slag mot huvudet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden