Världen
16 mars 2022 06:20

”Nu vet jag åtminstone att mina hästar lever”

Hästar på flyktDen ukrainska kvinnan som släppte ut sina hästar i närheten av den hårt beskjutna staden Irpin söker nu desperat efter sina hästar. Hästarna har setts till, men det finns inget hopp om att få ut dem medan bomberna fortfarande faller.

”Nu vet jag åtminstone att mina hästar lever”
Uppdateringar om var hästarna befinner sig kommer hela tiden in via Facebook. Foto: Privat

Den ukrainska kvinnan som i förra veckan filmade när hon i ren desperation släppte ut sina hästar i skogen intill den hårt beskjutna staden Irpin efterlyser nu sina hästar via sociala medier. ”Kanske tog de sig ut i säkerhet utan att bli beskjutna”, skrev kvinnan för några dagar sedan på Facebook. Därefter skrev hon också att hennes man var på väg till Irpin för att försöka hämta hästarna. Samtidigt bad hon alla som kom i kontakt med hästarna att ge dem vatten.

Kvinnans senaste uppdatering är både goda och dåliga nyheter. Alla fem hästar har setts till på olika ställen men det finns inget hopp om att få ut dem. ”Tyvärr är det omöjligt att få ut mina hästar från Irpin”, skriver hon. ”En av vägarna från Irpin till Kiev är en bro som har blivit förstörd och hästarna kan inte ta sig över floden. Det är också väldigt farligt”, skriver hon vidare och ber återigen om hjälp med att ge hästarna vatten.

”Han väntar på mig”

Kvinnan har fått information om att två av hennes fem hästar rör sig inne i Irpin, medan de andra tre befinner sig ungefär där hon släppte ut dem i Novobelitsky-skogen. En av dessa har en särskild plats i hennes hjärta. ”Han väntar på mig och går ingenstans”, skriver hon.

”Nu vet jag åtminstone att mina hästar lever. Det enda vi kan göra är att vänta tills det är mindre farligt att åka dit”, avslutar hon sitt senaste Facebookinlägg. Se det här under.

Hästarna som släpptes ut i det vilda heter Western, Bügunok, Martini, Khaipur och Uwe.

Här är ett av Facebookinläggen där man kan se att hästarna har synts till.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden