Distansritt
11 november 2022 06:25

Ny arrangör till VM i distansritt

MästerskapÅrets VM i distansritt skulle gått av stapeln i italienska Verona i oktober, men en dryg månad innan mästerskapet drog FEI i handbromsen och ställde in. Nu har det internationella ridsportförbundet hittat en ny arrangör, i Förenade Arabemiraten.

Ny arrangör till VM i distansritt
VM i distansritt 2022 blir nu av, dock i början av nästa år. Här ses svenska ekipaget Annelie Eriksson/King of Pirates på VM 2018. Foto: Roland Thunholm

Verona fick uppdraget att arrangera VM i distansritt 2020, och hade då två år på sig till förberedelser. Men när mästerskapet närmade sig fanns oro kring bland annat bankvalitet, säkerheten för ryttarna och bristen på detaljplanering under resans gång, och FEI beslutade i september att ställa in.

Samtidigt öppnade FEI upp för nya intressenter, och nu kommer beskedet att VM arrangeras i Boudheib i Förenade Arabemiraten i februari 2023. På Boudheib International Endurance Village (BIEV) finns enligt FEI alla förutsättningar som krävs för att kunna genomföra ett VM som är säkert för både hästar och ryttare.

– FEI:s styrelse var imponerad av den permanenta infrastrukturen och faciliteterna i världsklass som erbjuds av BIEV. Säkerheten för ryttare och hästar är FEI:s högsta prioritet, och arrangörens stora engagemang för hästens välbefinnande var en nyckelfaktor i beslutet att tilldela detta mästerskap till Boudheib, skriver FEI i ett pressmeddelande.

Tävlingsbanan, som går genom ett skogsreservat, beskrivs som designad för att naturligt reglera tempot och utmana ryttarnas skicklighet. VM kommer att avgöras den 25 februari 2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden