Distansritt
9 september 2022 14:36

Världsmästerskapet i distansritt ställs in

FEI-beslutFrågetecknen kring bland annat bankvalitet och ryttarsäkerhet blev till slut för stora. Med en dryg månads varsel ställs nu VM i distansritt in.

Världsmästerskapet i distansritt ställs in
Det blir inget världsmästerskap i distansritt i år. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

VM i distansritt skulle ha ägt rum i italienska Verona den 19-23 oktober och förberedelserna började redan när Verona utsågs till mästerskapsvärd 2020. På sluttampen har dock FEI uttryckt oro kring kring bland annat bankvalitet, säkerheten för ryttarna och bristen på detaljplanering under resans gång.

Arrangören fick tio dagar på sig för att bemöta de frågetecken som fanns kring arrangemanget, men efter en genomgång av responsen har FEI alltså fattat det slutgiltiga beslutet att ställa in världsmästerskapet.
– Det var inget lätt beslut och vi förstår att det får konsekvenser, men vi behövde ta vårt ansvar och respektera utlåtandet från våra tekniska experter, säger Ingemar De Vos, ordförande för FEI, i ett pressmeddelande.

– Vi hoppades verkligen att problemen skulle lösa sig efter flera möten med arrangören och besök på tävlingsplatsen, men tyvärr är det inte så. Att ställa in tidigare hade varit för tidigt, och att ställa in senare hade varit försvårande.

FEI har bestämt att mästerskapet ska hållas senast den 30 april 2023. Från och med måndagen den 12 september öppnar möjligheten för hugade spekulanter på värdskapet.

Läs mer om FEI-beslutet här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden