Distansritt
20 juni 2022 16:38

Blek laginsats av Sverige på NM – Anna Remmare tog brons

MästerskapDet var inte Sveriges helg i lagtävlingen när Nordiska Mästerskapen i distansritt avgjordes under helgen i Norge. Däremot åkte Anna Remmare hem med ett brons i klassen för juniorer och unga ryttare.

Blek laginsats av Sverige på NM – Anna Remmare tog brons
Anna Remmare. Foto: Ulf Lonäs

Nordiska Mästerskapen gick under Gyland Endurance Festival i södra Norge på en teknisk och backig bana med en blandning av grus och asfalt som underlag.

Den svenska truppen hade inte sin bästa dag på jobbet då laget sprack tidigt.
–  Tyvärr fick vi en tidig uteslutning i tävlingen, annars krigade vi ända in i mål, säger landslagsledare Frida Westlund till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Det var bara två lag med i lagtävlingen och Sverige kom tvåa efter Norge.
– Absolut blir det en besvikelse när man är så nära ett guld, men alla kämpade verkligen och vi hade ryttare idag som satte sitt eget tävlande åt sidan och red med fullt fokus på lagresultatet, säger Frida Westlund.

Svensk femma

Individuellt gick det bäst för Kjell Westerback i klassen för seniorer. Han slutade femma i det tolv ekipage stora startfältet tillsammans med Hadari. Nordisk mästare blev Norges Rita Eiesland Holen/Smj Pershan. Mästerskapet gick över 120 km.

Däremot blev det svensk medalj i klassen för juniorer och unga ryttare. Det handlade om 100 km och Anna Remmare tog brons tillsammans med Kingsleah Majid. Norges Sigrid Høgevold red hem guldet tillsammans med Sollis Magnat.

Även i ungdomsklassen deltog två lag i lagtävlingen och Norge tog guld före Sverige.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden