Avelsnyheter
18 februari 2019 09:20

Ny hingst på Lojsta Hed

GotlandsrussEfter två år som herre på täppan bland stona på Lojsta Hed är det dags för Qvitt att lämna över flocken till en yngre förmåga. Ny hingst blir den högt bedömda Clip.

Ny hingst på Lojsta Hed
Clip 712 blir årets hingst på Lojsta Hed. Foto: Pernilla Jobs www.lojstahedrussen.se

Nu är det officiellt vilken hingst som tar över efter Qvitt 619 i den viltlevande russflocken på Lojsta Hed. I år blir det fuxfärgade Clip 712 (f-10 e Chip-Munter, uppf Per Ellingsson) som får förtroendet att släppas in till stona.

Clip är uppfödd och ägd av Per Ellingsson i Timrå utanför Sundsvall, och är en av blott fyra registrerade avkommor till hingsten Chip 538. Clip har gediget travblod i ådrorna, bland annat har modern lämnat flera tvåminuterstravare.

Exteriört är Clip högt bedömd. Vid godkännandet på Wången 2016 erhöll han 43 poäng, och han har blivit BIS på utställning med 41 poäng. Clip släpps ut i stoflocken på Lojsta Hed söndag 26 maj.

Källa: Lojstarussen.se

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden