Sverige
4 januari 2023 09:30

Ny ordförande i juridiska utskottet

TillsättningPå tisdagen meddelade Carl-Gustaf Leissner sin avgång som ordförande i Svenska Ridsportförbundets juridiska utskott efter att ha tilldelats en varning av Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd. Nu har förbundsstyrelsen utsett en tillförordnad efterträdare som får dubbla roller.

Ny ordförande i juridiska utskottet
Disciplinnämndens ordförande Cecilia Tholse Rogmark blir nu även tillförordnad ordförande i JU. Foto: Privat

Ridsport rapporterade under tisdagen att advokaten Carl-Gustaf Leissner har valt att lämna uppdraget som ordförande i Svenska Ridsportförbundets juridiska utskott. Detta i samband med att han och hans kollega Göran Starkebo tilldelats varningar av Sveriges advokatsamfunds disciplinnämnd kopplade till deras hantering av bevis i det så kallade tränarfallet.

Som tillförordnad ordförande i JU har nu förbundsstyrelsen utsett Cecilia Tholse Rogmark. Det meddelar Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida, där det även står klart att JU-ledamoten Göran Starkebo lämnar sina uppdrag i utskottet på egen begäran.

– Vi tackar Carl-G Leissner och Göran Starkebo för ett mångårigt arbete och stort engagemang och är glada att Cecilia Tholse Rogmark med kort varsel kan ta sig an uppdraget i juridiska utskottet. Cecilia har stor erfarenhet och är väl insatt i förbundets verksamhet, säger förbundsstyrelsens ordförande Ulf Brömster.

­Cecilia Tholse Rogmark är advokat och sedan nio år ordförande i Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd, ett uppdrag som hon också fortsätter med.

– Jag är tacksam för förtroendet att som tillfällig ordförande fortsätta juridiska utskottets utveckling, säger Cecilia Tholse Rogmark.

– Vi kommer fortsätta att prioritera frågor som gäller en trygg ridsport för alla och det pågående arbetet med de uppförandekoder och etiska värdegrunder som redan idag är i fokus. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med utskottet, dess medlemmar och förbundet och hoppas att jag på bästa sätt kan bidra med kompetens och erfarenhet, inte bara som advokat och disciplinnämndens ordförande utan även i egenskap av aktiv utövare och domare.

Juridiska utskottet är rådgivande till förbundsstyrelsen och hanterar värdegrundsrelaterade ärenden och frågor som rör bland annat stadgar och regelverk.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden