Sportnytt
18 januari 19:10

Nya arrangörer till årets NM

MästerskapDe nordiska mästerskapen i hoppning, dressyr, paradressyr och voltige skulle ha arrangerats av Helgstrand Event under 2024. Men efter att det danska ridsportförbundet sagt upp samarbetet med Andreas Helgstrand och hans bolag står det nu klart att det blir två andra danska arrangörer som tar på sig uppgiften.

Nya arrangörer till årets NM
Två nya arrangörer har utsetts till att arrangera nordiska mästerskapen under 2024. Foto: iStock

Det danska ridsportförbundet skriver på sin webb att de letat efter nya tävlingsarrangörer till de nordiska mästerskapen i hoppning, dressyr, paradressyr och voltige. Detta på grund av att samarbetet avslutats med Helgstrand Event, som hade fått i uppgift att arrangera NM, efter den senaste tidens avslöjanden.

Istället för ett samlat NM för de fyra disciplinerna blir det nu två arrangörer som står värd för mästerskapet under vecka 26, veckan efter midsommar.

Dressyren och paradressyren kommer att gå hos 20-årsjubilerande Hovgaard Rideklub på södra Fyn, medan hoppning och voltige avgörs hos Hjallerup Rideklub på norra Jylland.

Läs mer hos Danska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden