Sverige
6 april 09:27

Nyköpings dyra ridanläggning kan komma att säljas

NybyggeProblemen kring den dyra ridanläggningen i Nyköping kan sluta med att kommunen säljer hela rasket.

Nyköpings dyra ridanläggning kan komma att säljas
Skötseldelen är fin att se på, men det går inte att flytta hästarna mellan lösdrift och stall på ett säkert sätt. Foto: Sandra Nordin Johansson

Turerna har varit många kring Nyköpings ridanläggning som kostade nästan 80 miljoner kronor att bygga. Ett år efter invigningen står nästan alla stallplatser tomma och drömmen om en ridskola har gått i kras. Felaktigheter i själva bygget är ett av problemen och nu kritiserar ett revisionsbolag hur beslutsvägarna kring ridhusfrågan har sett ut. Det rapporterar Sörmlands Nyheter.

Den nya chefen för näringsliv, kultur och fritid, Ola Pettersson, har fått i uppdrag att snabbt försöka hitta en lösning. En lösning kan vara att sälja, menar han.
– Vi har nu två, tre som är intresserade. Vi ska få ut den bästa dealen för medborgarna i Nyköping, säger Ola Pettersson till Sörmlands Nyheter.

Om det blir med vinst eller inte kan han inte svara på.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden