Sverige
18 mars 06:07

Fortfarande ingen lösning för Nyköpings dyra ridanläggning

NybyggeEn nybyggd ridanläggning för nästan 80 miljoner kronor skulle ge Nyköping den ridskola som så många ville ha. Men ett år efter invigningen står nästan alla stallplatser tomma och nu kan det bli så att kommunen lägger ännu mer pengar på anläggningen.

Fortfarande ingen lösning för Nyköpings dyra ridanläggning
Rustikt men feltänkt. Dörrar som inte går att ställa upp, och långa vägar mellan stallplatserna och gödselplattan är några av misstagen i den nybyggda ridanläggningen i Nyköping. Foto: Sandra Nordin Johansson

Det är Sörmlands Nyheter som berättar att Nyköpings kommun kan besluta att lägga ännu mer pengar på den nybyggda anläggningen.

Ridhus, stall och hagar har visats för flera intressenter och ridanläggningen har legat ute för upphandling utan att någon lösning gällande driften har hittats.

Alltihop började 2016 då Nyköpings Ridsällskap tvingades kasta in handduken och begära föreningen i konkurs. Ridskolans ekonomi gick inte ihop, och föreningens anläggning Bullersta låg dessutom i vägen för den nya järnvägen Ostlänken. Nyköpings kommun utredde en framtida ridanläggning som alltså stod klar för drygt ett år sedan.

– Vi vill bli av med ansvaret. Helst vill vi att någon tar över och sköter hela driften, men vi är öppna för alla förslag. Om det i slutänden resulterar i att vi behöver göra en liten investering för att få in en entreprenör får vi titta på det. Men vi skjuter inte till en krona innan vi har en hållbar lösning på bordet, säger kommunalrådet Ahmad Eid (M) till tidningen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden