Hoppning
12 februari 2021 09:34

Nytt läge att driva hjälmfrågan i FEI

SäkerhetUnder året kommer FEI att göra en stor översyn av reglerna för hoppning. Därmed öppnas en ny möjlighet för Sverige att verka för att hjälmen måste sitta på under hela prisutdelningen vid internationella tävlingar.

Nytt läge att driva hjälmfrågan i FEI
En vanlig syn vid prisutdelningar i hoppning. Steve Guerdat efter segern i världscupen i Bordeaux i november 2020. Foto: FEI/Richard Julliart

I slutet av februari 2020 fick Geir Gulliksen publiken på Scandinavium att dra efter andan när han åkte av under prisutdelningen, och hjälmen inte var fastspänd.

Sedan dess har Svenska Ridsportförbundet drivit på för ett krav på fastspänd hjälm under hela prisutdelningen, men hittills utan framgång. Ett skäl har varit den kommande översynen av FEI:s hoppreglemente, som nu är på gång.

Senast 1 mars ska nationella förbund och andra organisationer lämna in sina förslag till ändringar.

Planen var att även reglementet för dressyr och paradressyr skulle ses över under 2021, men som en följd av pandemin skjuts detta arbete upp till 2022, meddelar FEI.

Däremot ska reglementena för körning och parakörning ses över i år, som planerat.
De olika disciplinernas reglementen genomgår en större revision vart fjärde år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden