Sverige
18 december 2019 15:54

Obotligt sjuka Isolde riskerar att mista sin häst

Obotligt sjukFjordhästen Vallis hjälper cancersjuka Isolde att hålla modet uppe. Men sociala myndigheter tycker att hästen är en onödig utgift och vill att 13-åringens häst säljs.

Obotligt sjuka Isolde riskerar att mista sin häst
Svårt sjuka Isolde får inte längre ha kvar sin häst. Arkivbild: Roland Thunholm

För två år sedan opererades 13-åriga Isolde för en hjärntumör och prognosen är dålig. Efter operationen var hon svag och deprimerad, men fjordstoet Vallis har hjälpt henne upp på benen igen. Nu vill socialförvaltningen i Jönköping att hästens säljs, skriver Aftonbladet.
– De anser att det är en onödig utgift, säger Isoldes mamma Jaqueline till Aftonbladet.

Jaqueline är sjukpensionär och har dålig ekonomi efter en tuff skilsmässa. Isolde har fått pengar från Cancerfonden och från försäkringsbolaget Trygg-Hansa, och socialtjänsten tycker att pengarna ska räknas in i hushållet.
– Men det är Isoldes pengar, som hon har fått för att kunna göra saker trots sin svåra sjukdom, säger Jaqueline till Aftonbladet.

Både Isolde och hennes mamma lider av en ärftlig sjukdom som orsakar tarmcancer och Jaqueline har opererat bort tjocktarmen i förebyggande syfte. Men Isolde är för svag för att opereras, vilket försämrar chanserna att bli frisk.

– Isolde älskar djur. Det är Vallis som får henne att blomma ut, hon behöver det för sin rehabilitering, säger Jaqueline vidare till Aftonbladet och tillägger att socialen tycker att Isolde kan rehabiliteras på andra sätt, exempelvis med skogspromenader eller sjukgymnastik.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden