Hoppning
4 augusti 2021 16:32
Ridsportplus

O’Connor behåller placeringen trots näsblod

OS i TokyoMånga som följde dagens OS-final i hoppning kunde inte undgå att se när irländaren Cian O'Connors häst Kilkenny plötsligt fick näsblod mitt i rundan. Nu meddelar FEI att det finns en naturlig förklaring. Irländaren behåller därmed sin placering, men väljer själv att avbryta fortsatt tävlande. Ridsports medarbetare Kim C Lundin är på plats i Tokyo och kommenterar det hela.

O’Connor behåller placeringen trots näsblod
Cian O´Connors 9-årige Kilkenny började blöda näsblod under ritten, men fick fullfölja. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Ridsports medarbetare Kim C Lundin stod alldeles intill tävlingsbanan när Cian O’Connors häst Kilkenny drabbades av näsblod under den individuella OS-finalen i hoppning på onsdagen. I spelaren ovan berättar hon om vad hon såg och om reaktionerna på plats i Tokyo.

Irländaren Cian O’Connor hade något bra på gång i den individuella finalen med sin välhoppande Kilkenny när valacken plötsligt började blöda näsblod mitt i rundan. Ryttaren märkte inget och ekipaget blåstes heller inte av utan gick i mål med ett ynka tidsfel. Nu har FEI gått ut med information gällande händelsen.

”Hästen Kilkenny, riden av Cian O’Connor, fick näsblod (epistaxis) under den individuella OS-finalen i hoppning vid OS i Tokyo. Den 9-årige irländskfödde valacken, som genomförde hela banan med endast ett tidsfel, kontrollerades av veterinär direkt efter tävlingen. Som en extra säkerhetsåtgärd kommer hästen även att undersökas vidare på veterinärkliniken på plats.” Det meddelar FEI via presskontakten Olivia Robinson.

Enligt FEI:s hoppregler är blod på sidorna eller i hästens mun diskvalificerande. Näsblod utgör dock inte grund för uteslutning.

Ryttaren väljer att bryta

Cian O’Connor berättar själv på Instagram att Kilkenny är okej och att hästen och dess framtid är det viktigaste. Han säger att han är nöjd med sin insats i finalen, där han och Kilkenny därmed slutar som sjua. Cian O’Connor säger också att han får fortsätta tävla om han vill, men att han väljer att stiga åt sidan inför lagtävlingen. Därmed träder Irlands reserv Shane Sweetnam in. ”Jag kommer att finnas på marken och hjälpa Darragh, Bertram och Shane. Förhoppningsvis kan vi vinna en lagmedalj tillsammans.” Det säger Cian O’Connor och avslutar med orden: ”Vi kommer tillbaka och slåss en annan dag.”

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Cian O’Connor (@cianoconnor_official)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden