Hoppning
28 maj 2021 08:53

”Den sista styrkan kan bara byggas på tävling”

Kamp mot tidenTävlingskalendern har äntligen fyllts på men tiden är knapp fram till OS i Tokyo. Att hinna förbereda hästarna har inte varit enkelt. Det berättar hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona i en stor intervju med World of Showjumping.

”Den sista styrkan kan bara byggas på tävling”
Henrik Ankarcrona har även ett EM att ta hänsyn till efter Tokyo. Foto: Roland Thunholm

Vägen mot OS i Tokyo har ingalunda varit enkel för någon. Ända sedan pandemiutbrottet har möjligheten att kunna förbereda hästar och ryttare varit den ständiga utmaningen. Och när allt såg ut att komma igång i år exploderade EHV-1 i Europa. Med knappt två månader kvar till invigningen är tiden den stora utmaningen. Det säger hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona i en stor intervju med World of Showjumping.

Den tomma tävlingskalendern har gjort det svårt att bygga upp lovande hästar så att de är redo både fysiskt och mentalt, berättar Ankarcrona.
– Du kan träna hästarna hemma för att få dem starka och i form, men den sista styrkan och konditionen kan bara byggas upp på tävling, säger Ankarcrona till World of Showjumping.

– Det är viktigt att varje häst är så väl förberedd som möjligt. För vissa ryttare är det lättare eftersom de kan välja tävlingar baserat på deras plats på världsrankningen, medan andra ryttare är beroende av att bli accepterade eller få wild cards.

Läs hela intervjun här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden