Blogg
21 maj 2014 07:30

Oerhört brittiskt

Tillbaka från det fantastiska Royal Windsor Horse Show i Windsor, England. Var en spännande och oerhört brittisk tävling detta.

Började med veterinärbesiktningen där en av de fem kollegorna inte klarade vetchecken (en herre som lätt blir lite stel när han reser en längre sträcka). Precis som mig. Tur att inte groomarna behöver gå igenom en besiktning…), den herren skulle egentligen ha gått alla grenarna så det blev att tänka om lite och Crisse som bara varit med en tävling och gått dressyr fick växa upp och gå alla grenarna.

I dressyren hamnade chefen på en åttonde plats, efter dressyren blev det en vilodag. Hann till och med kika lite på de andra tävlingarna och se showen med de tokiga barnen som red gymkhana och The kings troop royal horse artillery som skenade runt i en kadrilj med sexspann framför en kanon. Jag tror man måste se det för att tro det.

Var man än tittade hittade man tweed och baskrar och hattar i olika slag. Det var sällan man såg en ryttare i pikeurkavaj utan alla hade tweed och gul/beiga byxor, sällan har jag skådat så groomade hästar. Om man någon gång ska åka och titta på en tävling så rekommenderar jag Windsor.

Dag fyra var det i varje fall maraton, med en häst som bara gått något enstaka maratonhinder på hemmaplan var vi alla på helspänn, men det gick bra. Tvekade lite på att hoppa ner i vattnet, men med den ryska kulstöterskan Samba bredvid sig hade han inget direkt val. Nionde plats hamnade han på där.  Lite underligt kändes det allt när man åkte sträckorna genom något som hette ”The Rose walk” som var en vacker lite trädgård där man kanske kan tänka sig att man inte vill ha 30 fyrspann som dundrar igenom. Men vad vet jag.

Och slutligen dag fem, precisionsdagen. Både jag och min kollega Linnea hade vid det här laget skaffat oss en fantastisk pikébränna som skiftade i brunt och rött (mest rött). Men, det hade ju kunnat regna också så vi var glada för den sol och värme vi fick. Tyvärr slogs det ned lite bollar så blev en 13:e plats i precisionen och i totalen hamnade vi på en niondeplacering.

Nu ska jag passa på att sova lite och smörja in mina flagnande armar och minnas att ta med mig solkräm till nästa tävling som är Ungern och Vecses.

/ANTONIA

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden