Nyheter
2 mars 2021 06:20

Oliva ställer in efter virusutbrottet – Frankrike ställer in allt

VirusutbrottetSentower Park har ställt in med kort varsel. Nu ställer även arrangören bakom vårtouren i spanska Oliva in på grund av det dödliga virusutbrottet i Valencia. Även franska ridsportförbundet har meddelat att alla franska tävlingar ställs in på grund av virusutbrottet.

Oliva ställer in efter virusutbrottet – Frankrike ställer in allt
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

De internationella tävlingarna i spanska Oliva har pågått i omgångar. Nästa tour, Spring Met III, skulle ha ägt rum den 9-28 mars, men den ställs nu in med hänvisning till det svåra virusutbrottet av EHV-1 i Valencia.

”Vi har blivit djupt berörda av de senaste nyheterna från Valencia där flera hästar kämpar för sina liv, och några redan har förlorat kampen”, skriver den spanska Spring Met-arrangören i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelade det franska ridsportförbundet under måndagen att alla nationella och internationella tävlingar ställs in i Frankrike till och med den 28 mars.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden