Hoppning
31 december 2018 10:54

OS-guldhäst skadad på Liverpools internationella tävling

SkadaFlora de Mariposa, som tog OS-guld i lag 2016 med Penelope Leprevost i sadeln, skadades i går på Liverpool International Horse Show.

OS-guldhäst skadad på Liverpools internationella tävling
Flora de Mariposa reds tidigare av Penelope Leprevost. Foto: Roland Thunholm

Så sent som i september i år gjorde Flora de Mariposa (BWP f- 05 e For Pleasure-Power Light, uppf Herman de Brabander) comeback på tävlingsbanorna. Då hade hon inte synts i den internationella hetluften sedan juli 2017, då hon gjorde sin sista start med Penelope Leprevost som bland annat red Flora i OS-guldlaget i Rio 2016. Sedan dess har Penelope Leprevost och Floras ägare Haras de Clarbec gått skilda vägar.

Flora de Mariposa gjorde under pågående Liverpool International Horse Show sin tredje internationella tävling med Felicie Bertrand. I slutet av en 1,45-hoppning var olyckan framme i en landning. Klassen pausades medan Flora de Mariposa togs omhand direkt på banan av ett tävlingens veterinärteam.

Stoet transporterades kort därefter vidare till en klinik i Liverpool.  Haras de Clarbec berättar nu i sociala medier att ”our wonderful Flora de Mariposa” har drabbats av en senskada. De skriver att de ska göra allt de kan för att komma till rätta med skadan och tackar för allt stöd de har fått efter olyckan.

Penelope Leprevost och Flora de Mariposa, här på EM i Aachen 2015, vann dagens GCT i Antwerpen.
Penelope Leprevost och Flora de Mariposa på EM 2015. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden