Hoppning
26 september 2018 16:59

OS-guldhästen tillbaka med ny ryttare

ComebackÅr 2016 vann Flora de Mariposa OS-guld i lag med Penelope Leprevost i sadeln. Det har gått mer än ett år sedan deras sista start tillsammans, men nu är stoet tillbaka med en ny ryttare.

OS-guldhästen tillbaka med ny ryttare
Penelope Leprevost och OS-hästen Flora gjorde sin sista gemensamma start i juli 2017. Foto: Roland Thunholm

Flora de Mariposa (BWP f- 05 e For Pleasure-Power Light, uppf Herman de Brabander) har inte synts på banan sedan juli 2017. Då gjorde hon sin sista start med Penelope Leprevost. I februari i år kom beskedet att ryttaren och hästägaren skulle gå skilda vägar, och därmed blev det aldrig någon gemensam comeback från duon från Frankrikes OS-guldlag.

World of Showjumping berättar att Flora nu är tillbaka och hoppade en enstjärng tävling i helgen med felfritt i 1,30 och 1,35. Den nya ryttaren är Felicie Bertrand, 36, som i år har gjort sin första 1,60-starter. Felicie rider även tre andra av Penelope Leprevosts tidigare hästar.

Vagabond de la Pomme, som gick EM i Göteborg med Leprevost, reds vidare av Nicolas Delmotte  efter att Leprevost och hästägarens samarbete avslutats. Ekipaget gjorde sin senaste start i början på juli vid GCT-meetinget i Paris.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden