Nyheter
18 mars 2020 09:10

OS-uppladdningen fortsätter trots coronaviruset

CoronasmittanFörberedelserna inför OS i Tokyo fortsätter med oförminskad styrka. "Med mer än fyra månader kvar till spelen finns det ingen anledning att fatta några drastiska beslut i det här läget", meddelade IOK under tisdagen.

OS-uppladdningen fortsätter trots coronaviruset
Invigningen av OS i Tokyo är planerad till den 24 juli. Foto: Voyata/iStock

Internationella olympiska kommittén gick under tisdagen ut och meddelade att förberedelserna inför OS i Tokyo fortsätter. Alla atleter uppmanades också att fortsätta med uppladdningen inför spelen, samtidigt som man uttryckte förståelse för att det i dagsläget kan vara svårt att träna som vanligt.

Målet är enligt kommunikén att OS i Tokyo ska genomföras som planerat. ”Med mer än fyra månader till spelen finns det ingen anledning att fatta några drastiskt beslut i det här läget, och alla spekulationer är i sammanhanget kontraproduktiva”, lyder budskapet från IOK.

Det världsomfattande arbetet för att bekämpa coronaviruset kommer att bära frukt, uttryckte IOK och refererade samtidigt till ett uttalande som gjorts av den japanska premiärministern Abe Shinzo:
– Jag vill genomföra OS och Paralympics som planerat, som bevis för att människan kommer att övervinna det nya coronaviruset.

57 procent av atleterna är i dagsläget kvalificerade och IOK öppnade även upp för förändringar gällande resterande OS-kval.

Här kan du läsa hela kommunikén

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden