Hoppning
30 september 2018 16:13

Oslagbar i ponnygalopp – nu vinner Sanna Lundin 1,45-hoppning

GävleSom ung var det ponnygalopp som gällde för Sanna Lundin, och där var hon oslagbar med bland annat sju mästerskapsguld. Nu har hoppningen tagit över helt, och Sanna har ridit i det svenska landslaget för U25-ryttrare. I helgen blev det 1,45-seger för Sanna i Gävle tillsammans med Clara Belle.

Oslagbar i ponnygalopp – nu vinner Sanna Lundin 1,45-hoppning
Sanna Lundin och Clara Belle tog hem 1,45-segern i Gävle. Foto: Privat

Vid Gävle Ryttarsällskaps nationella hopptävlingar i helgen reds en 1,45 med winning round under söndagen som meetingets högsta klass. Åtta ekipage startade i klassen, och ensam felfri i både grundomgång och winning round var Sanna LundinClara Belle (HOLST sto f-06 e Chambertin-Caretino, uppf Mark Scharffetter) som övertygande red hem segern på 5 000 kronor. Tvåa i klassen med totalt åtta fel kom Elin AnderssonFemmelusina.

Sanna och Clara Belle tog även en tredjeplats i lördagens 1,40, så det var en nöjd Sanna som summerade tävlingarna i Gävle.
– De var superbra, jätteroliga banor som Leif Hall bygger – de kräver en hel del teknik, förklarar Sanna för Ridsport.
– Alla är jättetrevliga och gulliga med jättebra service, och det är både bra bana och stor och bra framhoppning. Då min häst är lite mötesskygg är det bra med mycket plats.

Stor personlighet

Sanna är 22 år gammal, bor i Stockholm och har haft Clara Belle sedan 2014. Hon berättar att det från början varit mest tårar med henne och att de fått kämpa rejält tillsammans.
– Hon är väldigt känslig med stor personlighet, och det tog väldigt lång tid innan vi lyckades, säger Sanna.

180930_sannalundin2
Sanna och Clara Belle är segervana i Gävle – här ses de efter vårens 1,45-seger på samma plats. Foto: Privat

De sista åren tycker Sanna att de lyckats bli ett bra team, och att Belle har utvecklats och blivit extremt fin. Förra året tog de sig både till SM och Elmia. I år har de ridit NM i norska Drammen där de tävlade i det svenska bronslaget för U25-ryttare.
– Hon gör allt för mig och jag gör allt för henne, säger Sanna, som önskar att hon hade fler hästar men för tillfället finns inte mer tid till detta. Sanna pluggar till civilingenjör och läser andra året på KTH, så hon försäkrar att det är full rulle redan som det är.

Oslagbar i ponnygalopp

Full rulle var det också i Sannas tidigaste tävlingskarriär. Hon började på galoppbanorna på ponny, och var under några år helt oslagbar tillsammans med B-ponnyn Rathosey Too. Tillsammans tog de fyra SM-guld och tre NM-guld, innan hoppningen började locka så mycket att hon började tävla hoppning i stället. Främsta framgångarna i ponnyhoppning tog Sanna med sin D-ponny Browns Way som hon tog placeringar upp till Msv A med och även red SM på.

180930_sannalundin3
Sannas tävlingskarriär började på galoppbanorna där hon var oslagbar tillsammans med Rathosey Too. Foto: Privat

Nu siktar Sanna på att tävla U25-klasser och fortsätta få vinster och placeringar upp till 1,50-nivå med Clara Belle.
– Drömmen är så klart att få bli uttagen till flera mästerskap, avslutar Sanna.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden