Avelsnyheter
5 mars 2018 11:29

Painted Black till svenskt hingstprogram

Välmeriterad hingstDen välmeriterade dressyrhingsten Painted Black kommer i år att finnas tillgänglig för avel genom hingstprogrammet hos Tullstorp Dressage Stable.

Painted Black till svenskt hingstprogram
Den välmeriterade dressyrhingsten Painted Black kliver i år in i Tullstorps hingstprogram. Foto: Jacob Melissen

Den numera 21-åriga hingsten Painted Black (KWPN f-97 e Gribaldi-Ferro, uppf fam van de Val-Van Anholt) hade en mycket framgångsrik tävlingskarriär under bland annat nederländska Anky van Grunsven och spanska Morgan Barbançon. Painted Black har gått både OS, VM, EM och världscupfinaler med bland annat ett tredjeplats i världscupfinalen 2009 som ett av sina främsta resultat.

Painted Black har förutom prestationerna en mycket välmeriterad stam. Han är genom fadern Gribaldi en halvbror till Totilas, och modern har utöver Painted Black lämnat ytterligare två godkända söner. Painted Black har även förärvt sig mycket väl och har i år blivit höjd till ”pref” inom KWPN.

Nu meddelar Tullstorp Dressage Stable i ett pressmeddelande att de kommer att erbjuda Painted Black i sitt hingstprogram från och med i år. Han kommer att finnas tillgänglig via import av färsk semin från Nederländerna.
”Ett mycket spännande tillskott till vårt avelsprogram – en hingst som är befäst i absoluta världstoppen både som sport- och som avelshingst med väldigt bra och spännande härstamning – som vi dessutom kan erbjuda våra stoägare med färsk semin”, säger Jan Brink i pressmeddelandet.

Painted Black har idag 10 avkommor registrerade hos SWB – bland annat Zircoon Spring Flower som haft flera stora internationella framgångar med Jennie Larsson.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden