Dressyr
29 oktober 2022 08:13

Paradressyren får ny ledning

Siktar mot ParisMette Ubbesen blir ny förbundskapten med ansvar för landslaget i paradressyr mot Paris 2024. Vid sin sida har hon Helena Ager som leder utvecklingsgrupperna.

Paradressyren får ny ledning
Mette Ubbesen är ny förbundskapten för paradressyren. Foto: Mira Nyberg Photography

Det handlar om två ledare med stor erfarenhet av dressyr och parasport, skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida. Mette Ubbesen är domare i paradressyr, driver stall med träning och utbildning av dressyrhästar samt är med i C-truppen i dressyr.

Helena Ager har erfarenhet från två VM, två Paralympics, flera EM och andra internationella tävlingar, som hästägare, hästskötare och assistent till dåvarande kaptener.

− Två ledare istället för en är en del i en utökad satsning med sikte på nästa Paralympics, säger Andrea Barth, sportchef, till hemsidan.

Den nya ledningen vill locka fler att tävla i parasport.

− De som representerar Sverige idag är väldigt bra, men jag vill att de blir fler. Det ser jag som ett viktigt uppdrag. Det finns många duktiga ryttare vi inte ser idag, säger Mette Ubbesen.

Hon bär också med sig stor erfarenhet från den mycket starka danska paradressyren där hon varit involverad.
– Danskarna är outstanding och nu vill vi köra om dem. Där tror jag Mette har väldigt mycket att komma med, säger Andrea Barth.

Helena Ager har ett mål som kan bli en viktig komponent för framgångsrika kommande mästerskap.
– Jag skulle vilja att vi har en internationell tävling i Sverige varje år. Det är väldigt viktigt. De som rider för Sverige idag är mycket starka och fina representanter för svensk ridsport, men de behöver bli fler, säger Helena Ager.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden