Dressyr
18 november 19:51

Patrik Kittel världscuptrea med Bonamour i Stuttgart

VärldscupenPatrik Kittel och hingsten Bonamour visade fin form när de tog hem tredjeplatsen i lördagens världscupkür i Stuttgart. Placeringen innebär att Kittel just nu är i ledning i den västeuropeiska dressyrligan.

Patrik Kittel världscuptrea med Bonamour i Stuttgart
Patrik Kittel och Bonamour under världscupen i Stuttgart. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Hingsten Bonamour (WESTF f-10 e Bonifatius-Rousseau, uppf Andreas och Ute Brinkmann) stod i Patrik Kittels stall under våren 2021 och ekipaget vann ett världscupkval i Ungern, innan Bonamour såldes till en tysk U25-ryttare.

Sedan slutet av sommaren är hingsten dock tillbaka för försäljning, vilket resulterade i en tredjeplats i lördagens världscupkür i Stuttgart. Ekipaget red i mål på 81,340 procent medan segraren Isabell Werth och Emilio slutade på 86,880 procent. Nanna Skodborg Merrald blev tvåa med Blue Hors Don Olymbrio på 82,965 procent.

Känslan man letar efter

Dagens procent var personligt rekord för Kittel och Bonamour.
– En riktigt härlig dag på jobbet, exakt den känslan man vill ha, säger Patrik Kittel till Svenska Ridsportförbundet.

– Det var den där riktigt häftiga känslan som man letar efter. Musiken kommer i gång och man bara ”bäm”, hästen dansar och man bara är där tillsammans. Då spelar inte betyg ett, två eller tio så stor roll egentligen.

På fredagen blev det en sjätteplats för Kittel och Bonamour i GP-klassen på 72,087 procent. GP-klassen vanns även den av Isabell Werth och Emilio.
– Han har gått väldigt bra båda dagarna egentligen. Det var jämnt igår och han var inte långt från pallen då heller. Nu fick domarna se honom göra det bra igen och ju fler bra ritter man gör ju starkare blir man ju, säger Patrik Kittel.

Med lördagens tredjeplacering innebär det att Patrik Kittel leder den aktuella ställningen i dressyrens världscup.

Resultat världscupküren
Aktuell ställning

53340726225_450155625e_k
Isabell Werth var glad efter sin seger med Emilio. Foto: FEI/Leanjo de Koster

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden