Sverige
18 februari 2020 12:41

Peder blev av med körkortet – fast för fortkörning

StraffPå banan är han ofta snabb som en vessla, Peder Fredricson. Men i början av januari gick det lite för fort, när han satt bakom ratten i sin bil på en 70-väg - något som resulterade i indraget körkort.

Peder blev av med körkortet – fast för fortkörning
Peder Fredricson har blivit av med sitt körkort efter en fortkörning. Foto: FEI

Dagens Nyheter skriver att Peder Fredricson blev stoppad av polis den 8 januari, då han körde i 116 kilometer på en 70-väg. Resultatet – indraget körkort i två månader. Peder skriver i ett yttrande till Transportstyrelsen att han ”kommer få väldigt svårt utan körkort då jag reser varje vecka i min yrkesroll. Jag är i stort behov av mitt körkort i arbetet. Jag är egen företagare och behöver körkortet för att kunna fortsätta med min verksamhet.”

Med hänvisning till sitt stora behov av körkort, hoppades Peder Fredricson på att straffet istället skulle bli en varning, men Transportstyrelsen anser att det fortkörningen är en allvarlig överträdelse. De ska dock ha tagit hänsyn till den information som Fredricson lämnat när de tidsbestämde straffet till två månader.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden