Sverige
21 november 2019 06:00

Ryttare blir ambassadörer i arbete mot mobbning

SatsningPeder Fredricson, Stephanie Holmén och Vanessa Falk - det är Stiftelsen Friends tre nya ambassadörer, i arbetet mot mobbning och för att alla ska kunna känna sig trygga i stallet.

Ryttare blir ambassadörer i arbete mot mobbning
Peder Fredricson och Stephanie Holmén är två av ryttarna som är nya ambassadörer för Stiftelsen Friends. Foto: Roland Thunholm

Svenska Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends jobbar tillsammans för en trygg ridsport genom satsningen ”Trygga ledare”, som finansieras av Hugo Stenbecks Stiftelse. De närmaste två åren ska Ridsportförbundet och Friends satsa på trygghetsarbetet, och har därför engagerat tre ryttarprofiler – Peder Fredricson, Stephanie Holmén och Vanessa Falk.
– Det känns självklart för mig att stötta satsningen ”Trygga ledare”. Som vuxen ledare har man alltid ett ansvar att stå upp och agera för barn och ungas bästa, säger Peder Fredricson i ett pressmeddelande.

Genom Trygga ledare vill Ridsportförbundet förstärka den positiva sociala miljön för barn och unga i stallet.
– Arbetet med trygg ridsport är viktigt för oss och vi är väldigt glada och stolta över att våra ryttare vill vara ambassadörer för ”Trygga ledare”, säger Annika Tjernström, generalsekreterare på Svenska Ridsportförbundet.

Nytt pris delas ut i Friends Arena

Samarbetet med Hugo Stenbecks Stiftelse har även resulterat i Ridsportens Trygghetspris, ett nytt pris som delas ut under Sweden International Horse Show den 1 december. Priset ska gå till en ung person som ”representerar ett ungdomsinitiativ som bidrar till en trygg och inkluderande ridsport för barn och unga”.

– Vi har följt utvecklingen av det här initiativet under första året och det är fantastiskt att se ett så stort engagemang inom ridsporten för de här frågorna. Att en av Sveriges största idrotter tar krafttag för en trygg och inkluderande miljö för alla barn och unga är oerhört viktigt, och vi ser många möjligheter för de verktyg, erfarenheter och det ledarskap som nu tas fram, både inom idrotten men också för samhället i stort , säger Sophie Stenbeck, ordförande för Hugo Stenbecks Stiftelse, i pressmeddelandet.

Ridsportförbundet och Stiftelsen Friends arrangerar även en nätverksträff för ledare under Sweden International Horse Show, där fokus kommer att ligga på frågor som berör trygghet, ledarskap och mentorskap.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden