Sverige
10 oktober 2019 14:25

Peder Fredricson lämnar över Hela Sveriges Häst

ÖverlämningDen 12 oktober öppnar Kavallerikasern i Stockholm upp portarna för Beridna Högvaktens Dag, som i år får fint besök - Peder Fredricson är på plats för att lämna över Hela Sveriges Häst, som han fått ge namn åt.

Peder Fredricson lämnar över Hela Sveriges Häst
Den 12 oktober ska Hela Sveriges Häst, Fredricson, lämnas över till Beridna Högvakten av sin namne. Foto: Anne-Lee Mellström (tv) Beridna Högvakten/Helena Nimbratt (th)

Varje år utlyser Föreningen för den Beridna Högvakten en tävling, där allmänheten får rösta fram namnet på den nya högvaktshäst som blir Hela Sveriges Häst. I år fick namnet Fredricson, efter Sveriges hoppkung Peder Fredricson, klart flest röster.
– Jag känner mig väldigt hedrad! Roligt att en av högvaktens ståtliga hästar kommer att bära mitt och min familjs namn, och det är alltid speciellt när det är folket som avgör, säger han i ett pressmeddelande.

Peder Fredricson kommer att lämna över sin namne – en 170 centimeter hög fuxvalack född 2014 – under Beridna Högvaktens Dag på lördag. Valacken är redan på plats på Kavallerikasern, där han under ett år ska utbildas till högvaktshäst.

Läs mer om Beridna Högvaktens Dag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden