Hoppning
21 juni 2023 16:17

Peder efter olyckan: ”Vill tacka för all omtanke”

Uppdatering"Innan jag kan prata framtid vill jag invänta nästa undersökning." Det skriver Peder Fredricson i ett inlägg i sociala medier, efter olyckan som skedde under framridningen inför 7-års klassen vid GCT-tävlingen i Stockholm.

Peder efter olyckan: ”Vill tacka för all omtanke”
Peder Fredricson på Stadion på lördagen. Olyckan hände på söndagen. Foto: Longines Global Champions Tour

Även om alla andades ut en aning när det stod klart att det inte var några frakturer i nacken efter helgens krasch i samband med GCT-tävlingen i Stockholm, var det nog många som fortsatte hålla andan i väntan på vidare besked. Nu har det kommit en uppdatering om hur det står till med Peder Fredricson.

”På framridningen klev min 7-åriga häst H&M Que Sera av ett språng för tidigt och gick omkull. Som tur var klarade sig H&M Que Sera utan skador. Jag omhändertogs snabbt och fördes till Nya Karolinska sjukhuset, där jag låg under observation och vård från söndag till tisdag. Undersökningar visade att jag inte hade brutit någonting, men det påvisades blödningar och skador på blodkärlen i nacken”, skriver Peder Fredricson i ett uttalande till media.

”Igår, tisdag, blev jag utskriven från sjukhuset. Jag mår under omständigheterna bra.   Jag vill också passa på att uttrycka min djupa tacksamhet för allt stöd och omtanke jag har fått från fans, vänner och kollegor. Dessutom vill jag tacka all sjukvårdspersonal som har varit fantastiska”, skriver han vidare.

”Innan jag kan prata framtid vill jag invänta nästa undersökning, som är om 14 dagar. Tack för er förståelse och ert stöd.”

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden