Hoppning
20 juni 17:04

Peder Fredricson utskriven från sjukhuset

OlyckaPeder Fredricson har fått lämna Karolinska Universitetssjukhuset dit han fördes i söndags efter att ha kraschat i ett hinder på Stockholms Stadion.

Peder Fredricson utskriven från sjukhuset
Peder Fredricson vid EM i Tyskland 2021. Foto: Annelie Frank

Det är Svenska Ridsportförbundet, SvRF, som meddelar att den svenske hoppryttaren är utskriven från Karolinska Universitetssjukhuset.

Peder Fredricson ska dessutom vara på väg hem till Grevlundagården i Skåne. Däremot har SvRF ingen information om hur han mår.

På måndagen berättade hans fru Lisen Bratt Fredricson att han hade väldigt ont, men att nacken hade klarat sig från en fraktur. Under tisdagen skulle fler undersökningar, bland annat magnetröntgen göras.

Kraschen skedde under helgens GCT-meeting i Stockholm när Peder Fredricson hoppade fram en häst till 7-årsklassen. Han togs snabbt omhand av sjukvårdspersonal och fördes till sjukhus.

Ystads Allehanda har intervjuat ryttarens storebror Jens Fredricson.
– Som storebror är man alltid orolig. Däremot tror jag inte att han han råkat ut för någon skada som äventyrar karriären. Han kommer tillbaka, säger Jens Fredricson till tidningen som också frågar om han tror att olyckan kan sätta sig mentalt hos Peder Fredricson.
– Nej, nej, Peder är stenhård på det sättet. Då är jag mer orolig för att han inte ger skadan tillräckligt med tid för att läka ut ordentligt, utan är alltför snabb med att komma tillbaka, fortsätter storebror.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden