Hoppning
22 mars 12:30
Ridsportplus

”Jag vill se vilka dörrar som kan öppna sig”

Egen satsningEfter tio år som beridare på Grevlunda lämnar Stephanie Holmén drömjobbet. Ridsport har pratat med Stephanie om vad som fick henne att ta det beslutet, och vad som väntar härnäst.

”Jag vill se vilka dörrar som kan öppna sig”
Nu hoppas Stephanie Holmén att det ska komma en hästägare som vill satsa långsiktigt. Foto: Catharina Hansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Hallå där Stephanie Holmén, som slutar på Grevlunda efter tio år som beridare.

Varför lämnar du drömjobbet?
– Jag vill göra en egen satsning och se hur långt jag kan nå. Jag vill se vilka dörrar som kan öppna sig.

Vad har du lärt dig under de här tio åren som du jobbat på Grevlunda hos Lisen och Peder Fredricson?
– Det är ju hela mitt vuxna liv, så jag vet inte hur jag ska summera det. Det har varit de bästa tio åren i mitt liv. Tänk att just jag fick frågan. Vi är så många i min åldersgrupp som är duktiga ryttare. Det har betytt allt för min karriär. Och mitt liv. Det är inte bara en ryttarkarriär, det är ett liv.

Vad tar du med dig?
– Allt ifrån ridning och hur man utbildar och får fram unghästar till Grand Prix-
nivå, till hur man driver ett stort tävlingsstall. Även om jag tillbringar mina flesta timmar på ridbanan och i sadeln och inte ansvarat för personal och lastbil och ekonomi, så vet jag hur det fungerar.

Är det många som har hört av sig och vill värva dig nu?
– Jag har blivit erbjuden jobb utomlands, men jag vill bo hemma i Sverige. Många har hört av sig och vill sätta hästar i träning och det är jätteroligt. Jag kommer nog att kunna skrapa ihop ett gäng hästar. Min dröm är ju bara att det ska komma en hästägare som vill och har möjlighet att göra en långsiktig satsning, så att jag kan komma tillbaka till tävlingar som Gothenburg Horse Show.

Du vill inte jobba tillsammans med Carl-Walter (Fox, Stephanies sambo)?
– Det är inte aktuellt, då han han jobbar för familjen Bödmar från Kalmar som har köpt en gård i Torna Hällestad och driver och satsar på verksamheten där. Jag är så glad för honom att han fått den chansen med så bra hästägare.

Fakta

Thelma nya stjärnan

  • Namn: Stephanie Holmén.
  • Ålder: 30 år.
  • Bor: Torna Hällestad.
  • Hästar: Topphästen ”Sparven”, Flip’s Little Sparrow (SWB sto f-06 e Cardento u Butterfly Flip e Robin Z) pensionerades nyligen. Steffis senaste stjärna är Thelma Hästak (SWB sto f -12 e Heartbeat u Hermine e Comes van de Heffinck). Båda ägs av Astrid Ohlin.

Stephanie Holméns efterträdare blir unga ryttaren Mathilda Bohlin, som kommer att gå parallellt med Steffi under våren.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 4/2023.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden