Hoppning
1 mars 2023 17:47
Ridsportplus

Ryttaren som tar över efter Stephanie Holmén

Nytt jobbNu är det klart vem som får det åtråvärda jobbet på Grevlundagården när Stephanie Holmén slutar för att starta eget.

Ryttaren som tar över efter Stephanie Holmén
Grevlundas nya beridare är redan under inskolning. I förra veckan vann hon förklassen i Arena Youth Tour. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Idag meddelas att 20-åriga Mathilda Bohlin blir den som efterträder Stephanie Holmén som beridare på Grevlundagården hos Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson

Mathilda Bohlin har vunnit flera stora klasser under vintersäsongen, senast förklassen i Arena Youth Tour på Gothenburg Horse Show och innan dess har karriären varit spikrak med segrar i Billdal och på Elmia och hon var bästa young rider på Friends i höstas. 

Spontan fråga

Lisen Bratt Fredricson är nöjd med sin rekrytering.
– Det känns så kul. Hon är en jättebra person och har framför allt väldigt bra inställning, hon har enormt mycket talang och hon arbetar hårt.

– Hon har själv en häst (Domino van de Zuuthoeve) som hon satsar mot YR-EM med. Och hon har ju en otrolig massa meriter på ponny, säger Lisen.

Hon är en jättebra person och har framför allt väldigt bra inställning, hon har enormt mycket talang och hon arbetar hårt.

Lisen Bratt Fredricson om Grevlundas nya beridare

– Under ponnytiden måste jag säga att EM-silvret med laget 2018 var den största meriten. Men jag missade en del av juniortiden eftersom jag bröt benet. Jag var fyra på junior-SM men jag hade ju velat ha en medalj, säger Mathilda.

Ridsport
Mathilda Bohlin har bland annat varit framgångsrik med ponnyhingsten Miclas Aristrocrat. Foto: Roland Thunholm
180714_falsterbo_jennyschwielerstaaf_mathhildabohlinimg_8660
Bangång med pappa Erik Bohlin inför ponnyhoppningens Grand Prix i Falsterbo 2018. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Mathilda kom in på Grevlunda redan för några veckor sedan. 
– Jag fick frågan om att hjälpa till lite extra när Steffi inte kunde rida. Sedan kom plötsligt en spontan fråga om att ta över hennes jobb nu när hon slutar. Det var nog ingenting som var planerat, säger Mathilda.

Inskolning pågår

Var det ett snabbt beslut?
– Jag fick tid på mig för att jag skulle hinna prata med mina föräldrar. Jag tar studenten i sommar och det kommer att ta en hel del tid. Men jag var klar över beslutet från början. Jag ville ju ha jobbet direkt!

Lisen ser fram emot att jobba med sin nya ryttare.
– Det är väldigt kul att det blev en svensk tjej som man kan göra en satsning med. Men vi kommer att börja lite försiktigt, med yngre hästar den första tiden. 

Just nu pågår lite inskolning.
– Hon och Steffi går lite om varandra här. Steffi lotsar över henne och de jobbar samtidigt under några veckor, berättar Lisen.

– Det är bra att Steffi är kvar ett tag till för det blir ju lite mycket med studenten och jobb som ska gå ihop. Jag får verkligen bra förutsättningar för att komma in och lära känna allt och alla, säger Mathilda.

Domino följer med

Mathilda tar med sig den ena av sina hästar, den andra får stanna hemma.
– Domino kommer att följa med mig, det är väldigt kul att ha kvar honom. Jag har två år kvar som young rider och ingår i utvecklingstruppen för young rider. Domino har gått bra nu och jag hoppas få rida mästerskap i år och kanske även nästa år. 

Jag hoppas kunna nå så långt som möjligt, lära mig att utveckla hästar och kanske få rida på stora arenor om några år.

Mathilda Bohlin om sitt nya jobb

– Planen är sedan att min pappa Erik Bohlin får rida min andra häst. Han har själv tävlat upp till svår hoppning och utbildat många hästar innan jag kom in och tog över tävlingsrollen i familjen.

Mathilda ser jobbet som en stor chans. 
– Det är en jättestor möjlighet för mig. Jag får jättebra uppbackning av Lisen och Peder, mycket hjälp. Jag hoppas kunna nå så långt som möjligt, lära mig att utveckla hästar och kanske få rida på stora arenor om några år. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden