Hoppning
21 oktober 2022 20:42

Peder Fredricson 1,55-fyra i Riyadh

GCT/GCLSvenskarnas 1,55-framgångar fortsätter i Riyadh där Global Champions Tour-tävlingar pågår i helgen. På fredagkvällen var det Peder Fredricson som tog hem en fjärdeplats tillsammans med H&M Christian K.

Peder Fredricson 1,55-fyra i Riyadh
Peder Fredricson och H&M Christian K. Foto: LGCT

På torsdagen tog Henrik von Eckermann hem en 1,55-seger med Iliana och på fredagen var det Peder Fredricson som fick en rosett vid Global Champions Tour-tävlingarna i Saudiarabiens huvudstad Riyadh.

Tillsammans med H&M Christian K blev det en fjärdeplats i den femstjärniga 1,55-klassen efter en dubbelt felfri ritt med omhoppningstiden 34,17 sekunder. Vann gjorde Christian Ahlmann med Solid Gold Z på tiden 33,37 sekunder. Fjärdeplatsen gav 10 100 euro, cirka 111 000 kronor, i prispengar. Klassen bjöd på 38 startande ekipage.

På lördagen är det dags för den andra rundan i lagtävlingen Global Champions League där Stockholm Hearts, med Peder Fredricson och H&M All In och Olivier Philippaerts med H&M Legend of Love, efter torsdagens första GCL-runda ligger på plats 16 efter två fyrafelsrundor.

Henrik von Eckermann rider i laget Scandinavian Vikings men deltog inte i första rundan. Laget ligger på tionde plats inför andra rundan. Evelina Tovek gjorde en felfri första runda tillsammans med Winnetou de la Hamente Z och blev tolva individuellt. 16 lag deltar i Riyadh.

Resultatlista 1,55-klassen

Lagställning GCL

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden