Sportnytt
29 januari 2018 14:25

Peder Fredricson är med och förmedlar barnens spelregler

EngageradI dag lanseras "Barnens spelregler" - en bok med sju regler som ska fungera som stöd till barn och idrottsledare oavsett vilken idrott man ägnar sig åt. Peder Fredricson är en av sju idrottsstjärnor som hjälper till att förmedla reglerna.

Peder Fredricson är med och förmedlar barnens spelregler
Peder Fredricson visar sitt engagemang för att alla barn och ungdomar ska få känna sig trygga i sitt idrottsutövande (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson har tidigare visat att han står upp för kampen om juste villkor för ensamkommande unga i landet. Peder vill ha juste villkor även inom idrotten. Nu engagerar han sig även i alla barn och ungas rätt att känna sig trygga i sitt sportutövande.

Tillsammans med sex andra idrottsstjärnor är ridsportens Peder Fredricson med och förmedlar de sju spelreglerna från boken ”Barnens spelregler”. En bok som tagits fram av Riksidrottförbundet och Bris och ska fungera som ett stöd till både barn och idrottsledare – oavsett vilken idrott man ägnar sig åt. De övriga idrottsstjärnorna som medverkar ä Musse Hasselvall (jujitsu), Johanna Ojala (längdskidor), Stefan Holm (höjdhopp), Linnéa Claeson (handboll), Anders Eriksson (enduro) och Noha Berhan (basket).

Barnens spelregler är dessa:
1. Alla barn är lika mycket värda och ska behandlas med respekt.
2. Alla barn har rätt att träna och utvecklas på sina villkor.
3. Alla barn har rätt till stöttande vuxna.
4. Inget barn ska bli utsatt för sexuella övergrepp.
5. Inget barn ska bli utsatt för våld.
6. Inget barn får bli utsatt för mobbning eller trakasserier.
7. Alla barn har rätt att känna sig delaktig i sin förening

Peder Fredricson förmedlar spelregel nummer sju – den att alla barn har rätt att känna sig delaktiga i sin förening.

”Kom ihåg att vem du än är, vart du än kommer ifrån och hur du än ser ut, så har du rätt att bli lyssnad på. Och du har rätt att ta plats i din idrottsförening. Om det inte är fallet för dig, så får du hjälp i den här (Peder visar upp boken). Tala om för dina kompisar att det är barnens spelregler som gäller”, säger Peder i klippet för spelregel nummer sju, som du kan se här:

Läs mer om Barnens spelregler på barnensspelregler.com, där du kan se filmklipp för alla regler och även kan ladda ner boken.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden