Hoppning
5 juli 2020 16:41

Peder Fredricson GP-trea i St Tropez

St TropezDet blev en minst sagt fenomenal avslutning på toppsvenskarnas tävlingsveckor i St Tropez. I den sista femstjärniga 1,60-klassen visade Peder Fredricson var skåpet ska stå när han red i mål som trea med Catch Me Not S. Vann gjorde ingen mindre än världsettan Steve Guerdat.

Peder Fredricson GP-trea i St Tropez
Peder Fredricson och Catch Me Not S åker lyckliga hem till Sverige. Foto: Marco Villanti/HUBSIDE JUMPING

Evelina Tovek och Peder Fredricson är de två svenskar som visat riktigt god form när de testat vingarna i St Tropez efter coronauppehållet. Bägge har plockat fina placeringar på hög höjd under veckorna som gått, men den riktiga fullträffen satte Peder Fredricson med Catch Me Not S under söndagseftermiddagen.

Då reds en femstjärnig 1,60-klass med gräddan av världseliten i det 48 ryttare starka startfältet. Nio ryttare gick till omhoppning i den franska solen och Peder Fredricson fick till en riktig klassrunda med den känslige skimmelvalacken. Han höll andraplatsen ända till sista ryttaren, som var världsettan Steve Guerdat. Slutligen blev det en tredjeplats för den svenske världssexan med tiden 38,86 sekunder, drygt en sekund långsammare än Steve Guerdat som red Victorio des Frotards.

Tvåa i klassen blev fransmannen Edward Levy med hästen Rebeca LS.

Fullständig resultatlista i 1,60-klassen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden