Hoppning
3 maj 2019 20:55

Peder är näst bäst i världen

ToppenPeder Fredricson klättrar ett snäpp på världsrankningen och är numera näst bäst i världen. Totalt ligger fem svenska ryttare på topp-100.

Peder är näst bäst i världen
Peder Fredricson och Kirlo tar emot hemmapublikens hyllningar för segern som togs med Catch Me Not S. Foto: Roland Thunholm

Steve Guerdat toppar världsrankningen i hoppning för femte månaden i rad, men på andraplatsen är det ett nytt namn. Det är Peder Fredricson som numera är näst bäst i världen, sett till poängen som räknas från 1 maj 2018 till 30 april 2019.

Harrie Smolders tar över  Peders tidigare tredjeplats, medan tidigare tvåan McLain Ward numera är fyra. Näst bästa svensk är fortfarande Henrik von Eckermann, nu som nummer 13.

Tre till svenskar finns på topp-100 och samtliga har klättrat sedan förra rankningen. Malin Baryard Johnsson klättrar sex pinnhål till plats 56 och Irma Karlsson tolv snäpp till plats 85. Ett kärt svenskt återseende på topp-100 är Rolf-Göran Bengtsson, som klättrar från plats 103 till 87.

Komplett rankning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden