Hoppning
6 mars 2019 11:50

Peder kvar som bästa svensk på världsrankningen – Henrik utanför topp-10

VärldsrankningDen nya världsrankningen i hoppning visar att Peder Fredricson ligger stabilt bland de främsta. Henrik von Eckermann halkar några snäpp neråt och är just nu utanför topp-10, men är inte långt ifrån toppligan.

Peder kvar som bästa svensk på världsrankningen – Henrik utanför topp-10
Peder Fredricson och Henrik von Eckermann är fortfarande de främsta svenskarna på hoppningens världsrankning. Arkivbild: Roland Thunholm

Världsrankningen i hoppning, som baseras på de senaste tolv månadernas poäng, toppas än en gång av schweizaren Steve Guerdat, följd av McLain Ward. Ny på tredje plats är Daniel Deusser.

Peder Fredricson ligger kvar på sjätte plats och är fortfarande rankningens bästa svenska ryttare. Henrik von Eckermann åker tre placeringar neråt och är nu tolva på listan.

Ytterligare två svenska ryttare ligger stadigt på topp-100 i världen. Malin Baryard Johnsson är 63:a och Irma Karlsson är 79:a. Förra månaden låg de på plats 60 respektive 71.

Komplett rankning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden