Hoppning
29 maj 2021 19:17

Peder Fredricson och Henrik von Eckermann toppade i Frankrike

Heta hoppsvenskarEfter en sjukt spännande omhoppning blev det dubbelt svenskt i topp i lördagens Grand Prix i franska St Tropez. Peder Fredricson fick kliva högst upp på pallen medan Henrik von Eckermann kammade hem andraplatsen. Peder vann även andra rundan av GCL tillsammans med Edwina Tops-Alexander – en runda som avgjordes med sista bommen.

Peder Fredricson och Henrik von Eckermann toppade i Frankrike
En prispall som heter duga. Foto: GCT

Peder Fredricson fortsatte sitt segertåg i Frankrike efter fredagens 1,50-vinst. Under lördagen blev det först en seger i andra rundan av GCL tillsammans med Edwina Tops-Alexander. Ett par timmar senare var han och Catch Me Not S ett av sex ekipage till omhoppning i Grand Prixen tillsammans med Henrik von Eckermann och King Edward. Och det blev dubbelt svenskt i topp!
– Det var en bra dag. Jag önskar alla dagar var som den här, sa Peder Fredricson i segerintervjun.

Holländaren Harrie Smolders var först ut med Monaco, som lade upp galoppen ordentligt från start. Smolders fick dock ett nedslag innan det var dags för Pieter Devos och storgalopperande Claire Z. Tysken fick ett nedslag efter en chansning mot ett räcke innan han lämnade banan öppen för Peder och ”Charlie”. Och de gjorde det galet snyggt, felfritt och med snabbast tid. Klockan stannade på 34,98 sekunder.

Näst på tur var Henrik och King Edward och visst utmanade de Peder och Catch Me Not S. Efter en superrunda lyckades de dock inte riktigt putsa på landslagskamratens tid, utan klockan stannade på 35,91 sekunder. Med två snabbridande fransmän kvar var spänningen olidlig på svenskläktaren. Den förste fick ett nedslag och sedan var det bara supersnabbe Simon Delestre och lille Hermes Ryan kvar. De satsade friskt och lyckades slå Henriks tid, men fick med sig sista bommen.

Seger i GCL

Peder Fredricson ingår som sagt även i GCL-laget Valkenswaard United tillsammans med Edwina Tops-Alexander. Det starka teamet var dubbelt felfria i torsdagens första omgång av GCL i St Tropez. Det var även Shanghai Swans bestående av Christian Ahlmann och Max Kühner. Bägge lagen hade således med sig 0 fel in i lördagens andra omgång, där spänningen var på topp ända till sista ryttaren hade ridit.

Peder och H&M All In fick ett nedslag på Dolce & Gabbana-hindret, och även Edwina fick ett ner med sin Identity Vitseroel. Plötsligt stod laget på 8 fel totalt och var i det läget sämst tvåa. När även Christian Ahlmann fick ett nedslag med Solid Gold Z ökade spänningen betydligt. Länge såg det ut som att Shanghai Swans hade segern i sina händer, men så föll sista bommen för Max Kühner och EIC Coriolis des Isles. Med bägge lagen på 8 fel var det till sist tiden som avgjorde, och här vann slutligen Valkenswaard United som var knappt tre sekunder snabbare än Shanghai Swans.

– Jag trodde vi skulle komma tvåa om jag ska vara ärlig, Vi hade marginalerna på vår sida och tiden är alltid viktig i de här klasserna, sa en glatt överraskad Peder Fredricson i den efterföljande segerintervjun.

Med dagens resultat tar Peder Fredricson ledningen individuellt i Global Champions Tour. Än är det dock långt kvar med 12 deltävlingar, varav en i Stockholm, innan finalen i Prag i november.

Se både Grand Prixen och GCL i efterhand – länk till SVT Play.

Resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden