Hoppning
26 juli 2021 12:45

Peder Fredricson siktar på guld

Ger alltFörberedelserna inför OS har varit rigorösa för Peder Fredricson. Marginalerna är små och för OS-silvermedaljören i Rio har de senaste åren handlat om att skruva upp tempot. Rejält. Han åker till Japan med sikte mot guld, säger han i en intervju med SVT Sport.

Peder Fredricson siktar på guld
Senast det begav sig blev det ett silver. Nu går Peder Fredricson och parhästen HM All In för den ädlare valören på medalj. Foto: FEI/Liz Gregg

Efter OS-silvret i Rio 2016 har Peder Fredricsons tydligaste fokus handlat om att få sina rundor att bli snabbare.

– Det har jag jobbat med, att komma till en tävling och verkligen försöka vinna. Att inte komma till tävling och rida så fort man kan och vara nöjd med en femteplats. Det gäller att höja ribban på träningen hemma, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Tillsammans med femfaldige OS-ryttaren och kollegan Peter Eriksson, har detaljerna finslipats, på varje träningspass hemma på Grevlunda. Peder Fredricson beskriver i inslaget kombinationen av att ha en snabb häst och vikten av de smarta vägvalen.

– Jag vill vinna på varje tävling. OS är inget undantag, säger Peder Fredricson som också berättar om vad de senaste årens framgångar spelat för roll när det kommer till press.

På SVT Sport kan du se en längre intervju med den svenske OS-ryttaren.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden