Hoppning
26 oktober 2018 20:11

Peder och Christian K regerar i Italien

Mycket blågultVärldscuphelgen i Verona har knappt hunnit börja och redan duggar de svenska topprestationerna tätt. VM-duon Peder Fredricson och H&M Christian K slog till med seger i dagens höjdarklass 1,55.

Peder och Christian K regerar i Italien
Peder Fredricosn och H&M Christian K i sin sista hoppning på VM. Foto: Roland Thunholm

Det blev en tuff match om 1,55-segern på fredagskvällen i Italien. Peder Fredricson och H&M Christian K (KWPN val f 2007 e Namelus R-Calvados i Sable Rose, uppf G.W. Klerks, äg Stuteri Arch) var ett av 16 ekipage till omhoppning i dagens toppklass på världscupmeetinget i Verona.

Ingen i det namnkunniga omhoppnings-startfältet (som exempelvis Kevin Staut, Edwina Tops-Alexander och Ludger Beerbaum) kunde råda bot på svenskarna – med 35,95 i omhoppningen hade de nära en sekunds marginal till tvåan. På andra plats landade Mark McAuley med Vivaldi du Theil och trea i klassen blev Daniel Deusser med Calisto Blue. Peders och Christian K:s seger i dag var deras första gemensamma vinst och här kan du se ett klipp när Peder berättar mer om det och om planen att låta Catch Me Not S världscupdebutera på söndag.

Även Petronella Andersson levererade på nytt. Tillsammans med Bacardi 188 blev det blott ett tidsfel i grundomgången. Svenskarna är alltså bevisligen i fortsatt prima form, precis som vid säsongens två tidigare världscuptävlingar. Tidigare i dag var det ännu mer blågult som gällde i Verona – Henrik von Eckermann och Petronella Andersson var båda på pallplats i 1,50 (läs mer om det här).

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden