Hoppning
7 juli 2018 21:07

Peder och Hansson WL GP-placerade i Paris

FemstjärnigtPeder Fredricson och Hansson WL hoppade hem ännu en fin GCT-placering i Paris.

Peder och Hansson WL GP-placerade i Paris
Peder och Hansson WL placerade sig än en gång. Foto: Mario Grassia

Peder Fredricson och Hansson WL levererade sin tredje felfria runda under Paris-tävlingen och var ett av elva ekipage till omhoppningen i Global Champions Tours Grand Prix över 1,60-hinder. Peder och Hansson WL rev en oxer i omhoppningen och landade på nionde plats i höjdarklassen.

Segern gick till uppstickaren Sameh El Dahan med Suma’s Zorro, som puttade ner Bertram Allen som tidigare legat i ledning genom hela omhoppningen efter att ha varit först ut med Molly Malone.

Rolf-Göran Bengtssons Crunch har bara gått några få 1,60 innan och det såg mestadels lika strålande ut som i klassen innan då ekipaget kvalade in till GP:n. Två ner, utsprånget i kombinationen och det sista hindret, blev resultatet i GP-rundan där 10-åringen annars visade vad han går för. Ekipaget var placerade i 1,50-klassen i torsdags.

Dubbla placeringar

I klassen innan GP:n, 1,55/1,60, blev det två fina placeringar som tog de felfria svenskarna vidare till GP:n. Rolf-Göran och Crunch placerade sig där på elfte plats medan Peder och Hansson WL var femma.

Den klassen var också lagtävlingen GCL:s sista omgång i Paris. Svenskarnas lagkamrater var inte fullt så felfria som de blågula, som levererat felfritt i bägge lagomgångarna. Peders lag Pargue Lions landade på plats 13 av 19 och Rolf-Görans team Casacis Charms blev nummer 14.

Resultat

07i7353
Pampig kuliss med Eiffeltornet just intill banan. Foto: Stefano Grasso

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden