Hoppning
5 juli 2018 19:19

Debuten gjord för Peder i GCL – dubbelt felfritt för svenskarna

GCT/GCLPeder Fredricson har just gjort debut i lagtävlingen Global Champions League. Han levde upp till teamets förväntningar, precis som landsmannen Rolf-Göran Bengtsson i ett annat lag.

Debuten gjord för Peder i GCL – dubbelt felfritt för svenskarna
Peder Fredricson gjorde GCL-premiär med Hansson WL. Akivbild: Stefano Grasso

De båda svenska ryttarna inledde veckan Global Champions Tour/League snyggt. Under årets ”transfer window” har flera lag bytt skepnad. Världstvåan Peder Fredricson rider för första gången i ett GCL-team och i debuten satte han felfritt med Hansson WL för Prague Lions i 1,50/1,55.

Rolf-Göran Bengtsson som rider för Cascais Charms var även han felfri med Crunch. Deras respektive lagkamrater var dock inte lika felfria och efter den första av två GCL-hoppningar ligger Prague Lions på plats 14 och Cascais Charms på plats 16 av 19 lag.

Jos Verlooy med Igor vann klassen, som avslutades med en avramling av hemmaryttaren Kevin Staut som dock kunde gå ut från banan själv.

Individuellt landade Rolf-Göran på placering 14 och Peder just utanför placering på plats 17 med sina ganska lugna, felfria rundor. Tidigare under dagen var Peder placerad åtta i 1,45 med H&M Zaloubet.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden