Hoppning
10 november 2018 18:28

Peder och Hansson WL tvåa i GCT-finalen

InternationelltEfter stolpe ut under det pågående Global Champions Tour-meetinget i Doha fick Peder Fredricson nästan till en fullträff på lördagen. Han red in på andra plats i den penningstinna tourens final. "Fantastiskt kul," säger Fredricson.

Peder och Hansson WL tvåa i GCT-finalen
Det var nära en fullträff för Peder Fredricson och Hansson WL på lördagen. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Det var 34 ryttare som gjorde upp om segern i GP-klassen över 1,60-hinder.

Nio av dem var felfria i grundomgången. I omhoppningen var Peder Fredricson och Hansson WL (SWB val f 2008 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorp Lantbruks AB, äg Astrid Ohlin) ett av fem felfria ekipage.

Svensken hade nackdelen att gå ut först i omhoppningen och satte press på övriga genom att vara både felfri och snabb.

Se Peder Fredricsons omhoppning här

Seriens suverän, britten Ben Maher och Explosion W, kapade dock Peder Fredricsons tid med nästan en sekund och vann finalen. Sedan tidigare var det klart att han vinner årets Global Champions Tour-serie.

Peder Fredricsons andraplats gav över 700 000 kronor i prispengar. Han slutar totalt tia i årets serie med en prissumma på över 3 miljoner kronor sammanlagt. Ben Mahers totala prissumma för säsongen är över 9 miljoner kronor.

– Det känns verkligen fantastiskt kul. Hansson hoppade strålande, sa Peder Fredricson vid presskonferensen efter klassen.
– Ibland är det rätt bra att vara först ut. Jag hade min plan och vet att Hansson är långgalopperad, så jag kan plocka bort galoppsprång.

Resultat

Slutställning, GCT 2018

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden